• We don't create websites, we create success!

Business site Facebook? De ce ai nevoie de o pagina profesionala pentru firma ta?

Business site Facebook? De ce ai nevoie de o pagina profesionala pentru firma ta?

Business site Facebook? De ce ai nevoie de o pagina profesionala pentru firma ta?

In zilele noastre, mai nou, o buna comunicare atunci cand vine vorba despre marketing tine de retelele sociale. Si Facebook este o retea sociala extrem de populara! Numeroase firme mai mari sau mai mici, vor sa se faca aici cunoscute pentru a-si promova activitatile, produsele sau serviciile.

La fel ca si multe alte retele sociale, Facebook era initial, la originile sale, destinata doar persoanelor fizice. Dar, foarte repede, profesionistii au inteles ca un business site facebook este foarte important pentru o afacere. Si nu e deci de mirare faptul ca mai nou peste 60 de milioane de firme sunt pe Facebook.

O pagina Facebook pentru profesionisti inseamna posibilitatea de a dispune in mod gratuit de o vitrina dinamica. Iti poti arata aici expertiza, iti poti dovedi legitimitatea, dar mai ales poti lega si crea unele legaturi cu toti clientii tai.

Care este utilitatea unui business site Facebook?

Poti sa fii vizibil online. Crearea unui business site Facebook este un lucru care te va ajuta sa fii mai vizibil decat un simplu profil din urmatoarele motive:

  • Publicatiile tale pe Facebook sunt o referinta pentru motoarele de cautare de la Facebook. Un lucru care ii permite unui utilizator sa descopere pagina ta gratie unei publicatii daca un utilizator face o anumita cautare pe retelele sociale.
  • Poti sa interactionezi cu alte pagini pentru a arata fanilor ca esti activ. Acest lucru va permite sa se inteleaga mai bine cine esti si care este activitatea ta. Poti sa reactionezi la postarile altor pagini, dar si a internautilor, cu privire la activitatea ta pentru a arata ca esti interesat de tot ceea ce tine de tot ceea ce se intampla in jurul tau.
  • Completeaza informatiile esentiale despre afacerea ta (date de contact si biografie). Pentru a fi cat mai eficient, asigura-te de faptul ca incluzi si un buton care redirectioneaza vizitatorii catre site-ul tau web sau un buton care permite vizitatorilor paginii sa iti adreseze intrebari direct (prin intermediul aplicatiei Messenger).

Comunica cu privire la noutatile firmei tale

Pe Facebook, este foarte important sa fii cat mai activ si sa partajezi noutatile cu privire la firma ta sau la activitatea, serviciile si produsele tale. Stii foarte bine ca o imagine valoareaza uneori mai mult decat o mie de cuvinte.

Apropo de video, acesta este formatul cel mai apreciat de utilizatorii Facebook. Poti profita astfel si tu de acest lucru si sa publici unele videoclipuri care sa arate ce presupune de fapt munca, activitatea sau serviciile tale sau simple marturii ale colegilor sau colaboratorilor.

O alta modalitate de a vorbi despre noutatile tale este sa folosesti functia „Evenimente”. Aceasta iti permite sa organizezi propriile evenimente, informand atat abonatii, cat si clientii, invitandu-i personal. Acest lucru este de mare ajutor, deoarece va imbunatati nu numai vizibilitatea in fata acestora, ci si in fata altor utilizatori, dintre care unii sunt potentiali clienti.

3 sfaturi pentru un business site facebook foarte eficient si profesionist

Pulica in mod regulat. Este foarte important deci sa fii cat mai activ pe aceasta retea. Cel mai bine ar fi sa ai o planificare cu privire la postarile tale pe Facebook, cu o data si un subiect precis pentru fiecare publicatie.

De asemenea, este important sa oferi sfaturi relevante si usor de impartasit.

Business site Facebook? De ce ai nevoie de o pagina profesionala pentru firma ta?Daca oamenii s-au abonat la pagina ta profesionala de Facebook, este pentru ca sunt interesati de tine si de activitatea ta sau de serviciile si produsele tale. Deci, de ce sa te limitezi la cercul tau intim? Ar trebuie deci sa te gandesti si la ceilalti internauti atunci cand iti creati postarile.

De exemplu, daca esti florar, ofera sfaturi concrete despre cum sa compui un buchet frumos de flori, ce inseamna acestea, regulile de aur pe care trebuie sa le urmezi atunci cand ai grija de flori etc. Un tip de post interesant si inspirat pentru a incuraja partajarea si pentru a imbunatati vizibilitatea pe reteaua sociala.

Publica unele jocuri concurs sau oferte. Este cel mai important lucru atunci cand vrei sa te bucuri de un plus de vizibilitate si mai ales sa stimulezi internautii sa interactioneze cu tine. Jocurile tip concurs si ofertele promotionale sunt foarte apreciate.

Este un lucru care functioneaza foarte bine si poate fi adaptat la o gama larga de sectoare de activitate.

De exemplu:

Esti proprietarul unui restaurant? Poti propune internautilor sa castige un meniu de Ziua Indragostitilor pentru 2 persoane.

Esti un pasionat de handmade? Internautii pot castiga un produs create de tine.

Esti profesor de yoga? Foloseste-te de un joc pentru a castiga sesiuni gratuite.

De ce ai deci nevoie sa creezi o pagina de facebook profesionala?

Crearea unei pagini profesionale de Facebook este cea mai buna modalitate de a te asigura de un plus de vizibilitate pe internet.

Poti publica in mod regulat imagini de calitate, oferi sfaturi usor de impartasit si crea concursuri. Acestea sunt cele 3 chei principale ale succesului ca liber profesionist pe Facebook.

In concluzie, o pagina profesionala pe Facebook este o modalitate excelenta de a-ti face cunoscuta afacerea si de a creste traficul catre site-ul tau web.

Call Now Button