• We don't create websites, we create success!

Google My Bussines – ce este si cum il poti folosi

Google My Bussines – ce este si cum il poti folosi

Google My Bussines – ce este si cum il poti folosi

Exista trei tipuri de afaceri – locale, nationale si internationale. Optimizarea SEO poate adresa, intr-o anumita masura, toate cele tipuri de arii. Acelasi lucru il putem spune si despre Ads sau despre alte modalitati de publicitate platita existente. Cu toate aceste, nu exista foarte multe solutii de promovare de tip organic la nivel local. Aici intervine Google My Bussines, cunoscut mai nou si sub numele de Google Business Profile.

Google My Bussines este o sursa incontestabila de oportunitati de afaceri atat pentru companiile mai mici cat si pentru companiile mai mari. Intr-o lume lume hiperconectata, caracterizata de omniprezenta smartphone-urilor, folosim zilnic acest serviciu gratuit prin intermediul Google Map, pentru a consulta recenzii sau pentru a contacta o intreprindere. Strans legate de Google Map, anunturile Google My Business apar in momentele cheie din parcursul de cumparaturi al consumatorilor si reprezinta o valoare comerciala ridicata. De aceea, in cele ce urmeaza te vom ajuta sa descoperi toate caracteristicile Google My Business, impreuna cu avantajele si dezavantajele sale.

Ce este Google My Bussines?

Google My Bussines este un serviciu gratuit care permite profesionistilor sa isi verifice detaliile afacerii pe Google si sa intre in contact cu noi clienti. Cu alte cuvinte, Google My Business este o carte de vizita pentru companiile si firmele locale. Ca o carte de vizita virtuala, lista Google My Bussines contine toate informatiile cheie despre o afacere: adresa, numarul de telefon, site-ul web, etc. astfel, profesionistii isi pot publica informatiile despre companie si pot interactiona cu clientii lor.

Google My Bussines, o abordare dubla pentru companii. Listarea Google My Business a unei companii sau firme apare pe doua harti diferite. Harta Google poate fi gasita mai intai pe Google Map de pe un computer sau din aplicatia pentru smartphone.

Google My Bussines – ce este si cum il poti folosiSEO nu este o afacere complicata. Ai nevoie doar de instrumentele potrivite pentru a obtine rezultate corecte. Pentru a obtine vizibilitate la nivel local trebuie sa folosesti si sa stapanesti la perfectie Google My Business. Primul pas esential in orice strategie SEO locala este sa revendici si sa validezi listarea companiei tale in Google My Business. Utilizarea si stapanirea Google My Bussines iti poate creste semnificativ sansele de a aparea in Google Local Pack, pe Google Maps si in clasamentele organice. Cu alte cuvinte, nu vrei sa ratezi acest serviciu.

In plus…

Companiile eligibile se pot inregistra gratuit si pot adauga toate informatiile de care au nevoie cum ar fi adresa, numarul de telefon, orele de functionare, site-ul web si recenziile clientilor. Este gratuit.

De asemenea, ar trebui sa stii ca aproape jumatate din consumatorii care efectueaza o cautare locala pe smartphone ajung sa viziteze un magazin pe care l-au gasit in aceeasi zi. Iar atunci cand oamenii face o cautare pe Google, ei vad o harta si o lista cu primele trei listari locale din apropiere inainte de a vedea orice alte rezultate. Asadar, daca inca nu esti inregistrat pe Google My Bussines sau daca nu esti suficient de vizibil acolo, acest articol este ideal pentru tine.

Google My Bussines – un profil complet pentru SEO optimizat

Pentru a te asigura de faptul ca listarea companiei tale pe Google My Business este fixata corect in coltul din dreapta sus al rezultatelor Google, este esential sa ai un profil complet si informatii actualizate corect, insotite de fotografii si recenzii ale clientilor, pentru a atrage trafic catre pagina Google My Business. Nu uita sa incluzi URL-ul site-ului tau web pentru a stimula traficul si a creste rata de conversie.

O bara de progres de pe ecranul principal Google My Business iti arata stadiul de progres si optimizare a contului Google My Business si iti ofera cateva sfaturi pentru a obtine un cont perfect finalizat.

Google My Bussines – O descriere optima iti creste vizibilitatea

Pentru a-ti perfectiona pagina Google My Bussines este important sa scrii o scurta descriere de cel mult 200 de caractere care sa prezinte activitatea principala companiei tale intr-un mod clar si concis pentru a atrage clienti potentiali. Pe langa includerea cuvintelor cheie in descriere este indicat sa le inserezi in spatele dedicat numelui afacerii tale pentru a-ti spori vizibilitatea. In timp ce Google favorizeaza din ce in ce mai mult SEO local, este obisnuit ca numele orasului sa apara alaturi de numele afacerii tale pentru a creste vizibilitatea acesteia in cautarile locale.

Google My Bussines – o pagina atractiva datorita fotografiilor si videoclipurilor

Pentru a atrage vizitatori pe pagina ta, adauga logo-ul tau si fotografii ale sediului, ale echipei si ale lumii exterioare. Acestea vor aparea in insertia Google My Business si, prin urmare, vor fi direct vizibile pentru toti utilizatorii de internet care navigheaza pe prima pagina de rezultate Google.

Google My Bussines este ideal pentru imbunatatirea SEO-ului tau local

Odata ce contul Google My Bussines a fost creat si completat, atunci cand oamenii vor tasta numele afacerii tale in motorul de cautare Google vor vedea o insertie cunoscuta si sub numele de Knowledge Graph, in coltul din dreapta sus al rezultatelor Google, cu datele tale de contact. Aceasta insertie Google My Business va va imbunatati semnificativ vizibilitatea pentru cei 97% dintre utilizatorii de internet care folosesc internetul pentru a gasi unitati din apropierea domiciliului lor. Cu doar cateva clickuri, utilizatorii au acces la adresa ta postala, numarul de telefon, site-ul web si programul de functionare.

Simpla si intuitiva, aplicatia Google My Business, care are o nota de 4,5/5 pe Google Play Store, optimizeaza experienta de utilizare pentru utilizatorii de telefoane mobile, care pot acum sa acceseze rapid datele de contact ale unei intreprinderi, intr-un moment in care cautarile pe internet pe mobil explodeaza. De asemenea, faciliteaza gestionarea paginii intreprinderilor, permitandu-le sa isi actualizeze informatiile si sa isi consulte statisticile in orice moment.

Call Now Button